Heran Camperbouw

Handige sites

Ombouw camper

 

Voor het ombouwen of importeren van een camper heeft het RDW regels opgesteld, enkele van deze regels zijn:

 

Bij de ombouw van een bestelwagen tot buscamper zijn kleuren en toe te passen materialen van groot belang. Echter bepalend is het budget voor de ombouw van de camper.

Wegenbelasting

 

Als u aan bepaalde voorwaarden voldoet, kunt u gebruik maken van een bijzonder tarief specifiek voor campers. Dit betekent dat u minder motorrijtuigenbelasting betaalt. Het bijzondere tarief wordt verleend onder bepaalde voorwaarden. Hiervoor moet de houder een verzoek indienen. Hierop staan ook de voorwaarden waaraan u moet voldoen. Indien de camper inderdaad voldoet aan de gestelde voorwaarden, dan kun u hieronder uitrekenen wat u aan wegenbelasting betaald.

 

Wilt u weten hoeveel wegenbelasting betaalt voor uw camper? Druk dan hier

Schorsing

 

Als u besluit uw voertuig voor langere tijd niet te gebruiken, dan kunt u de WA-verzekering, de motorrijtuigenbelasting en eventueel verplichte APK tijdelijk stopzetten. Dit heet schorsen. U heeft hiervoor DigiD nodig. Een schorsing duurt maximaal 1 jaar. Na 1 jaar loopt de schorsing automatisch af en moet u direct weer voldoen aan de voertuigverplichtingen. U kunt ook de schorsing verlengen.

 

Om uw voertuig te schorsen, druk dan hier.

Banden

 

Op de markt zijn diverse soorten en banden te koop. Zomer of winterbanden of juist All season banden, wat moet het zijn. Daarnaast zijn het gewicht van de auto ten opzichte van de banden en de snelheidsindex erg bepalend voor de keuze van de juiste band. Om meer informatie over de banden te verkrijgen willen wij u naar de site verwijzen van autobandenkennis

 

 

Milieuzones Nederland

 

In een aantal steden in Nederland zijn milieuzones ingesteld voor vrachtauto's en bestelauto's. Uitgangspunt voor de camper kan meestal aangehouden worden dat deze vergelijkbaar is met een bestelauto. Informatie hierover kan gevonden worden op de site van centrum milieuzones of van de ANWB voor Nederland of de ANWB voor Europa

 

 

Milieusticker Duitsland

 

In een aantal steden in Duitsland is een milieusticker verplicht om in de steden te mogen rijden met de camper echter dit kan verschillen per camper en per stad. Meer hierover vindt u onder Milieusticker Duitsland.

 

 

Tempo 100 - Duitsland

 

U kunt een ontheffing krijgen om met uw caravan, vouwwagen of aanhanger op de Duitse Autobahn in plaats van de toegestane 80 kilometer per uur, 100 kilometer per uur te kunnen rijden. Uw caravan, vouwwagen of aanhanger en het trekkende voertuig aan een  aantal eisen te voldoen. Meer informatie hierover kunt u vinden op de site van Dekra - tempo 100

 

 

Welk rijbewijs heb ik nodig? Het rijbewijs B, BE, C1 of toch C....

 

In Nederland is het bepaald van het eigen gewicht van de auto en in combinatie met een aanhanger welk rijbewijs hiervoor benodigd is. De Rijksoverheid geeft hiervoor duidelijke informatie. Klik hier voor meer informatie over:

 

 

Nieuwe brandstof E10, is mijn auto hiervoor geschikt?

 

Is je auto geschikt voor de nieuwste brandstof E10, die vanaf dinsdag 01-10-2019 verplicht bij ieder tankstation aangeboden moet worden? Om er zeker van te zijn dat de motor van je voertuig niet de soep indraait als je deze benzine tankt, is het verstandig de E10-check te doen.

 

Klik hier voor de E10-check

 

 

Heran Uden