Heran Camperbouw

Inbouwen hefdak

Op de camper is een hefdak aangebracht van het merk Reimo. Deze daken worden standaard in de kleur Volkwagen-wit geleverd. De levering van het dak is inclusief alle benodigde boutjes, moertjes, schroefjes, afwerkstrippen, gasdempers en doek. Echter het inbouwraam welke in het dak van de camper gebouwd moet worden, moet separaat besteld worden.

Boven de camper nog zonder hefdak

Boven een deel van het inbouwframe welke boven de cabine, aan de binnenzijde van het dak aangebracht moet worden.

Links het inbouwframe welk achter (bij de achterdeuren) aan de binnenzijde van het dak aangebracht moet worden.

Rechts het "schoonmaken" van de bestaande hemel in de camper. Hierbij dient ook de bestaande bekabeling veilig gesteld te worden zodat hier niet doorgezaagd wordt.

Rechts is de sparing in het dak aangegeven welke gezaagd moet worden. Hierbij is tape gebruik om een duidelijk lijn te vormen en om geen krassen in het dak te krijgen tijdens het zagen.

Onder is de camper ingepakt met kranten. Dit om geen brandgaatjes te krijgen in de lak tijdens het zagen. Het metalen zaagsel is heet en kan beschadigingen aan de lak veroorzaken.

De binnenzijde van de camper voorzien van een zeil voor het opvangen van het ijzerzaagsel en andere reststukken welke tijdens het zagen vrij komen.

Het dak is inmiddels uitgezaagd en kan uitgenomen worden.

Rechts de doos met hierin het nieuwe dak, compleet met alle toebehoren.

Inbrengen van het verstevigingsframe, hier aan de voorzijde, boven de cabine.

Inbrengen van het verstevigingsframe aan de beide zijdes en achter bij de deuren.

Nadat het verstevigingsframe is aangebracht en vastgezet kan het nieuwe hefdak op de camper gemonteerd worden.

Als het hefdak compleet gemonteerd is, kan de spoiler voor het dak aangebracht worden. Om de maatvoering goed vast te kunnen houden wordt gebruik gemaakt van tape.

Afwerking van het doek aan de binnenzijde

Als het dak compleet geplaatst is kan de bestaande hemel aangepast en teruggeplaatst worden. Hierna nog de sluitbandjes bevestigen en het geheel is klaar.

Het complete hefdak inclusief verstevigingsframe is aangebracht en klaar voor gebruik.

Heran Uden