Heran Camperbouw

Zelfbouw of niet?

 

Veel mensen twijfelen of ze zelf een camper willen bouwen of niet?

 

Op deze vraag is heel moeilijk een antwoord te geven. Voor iedereen geldt weer een andere reden of hij/zij wel of niet zelf een camper wil en kan bouwen. Veel mensen lijken het helemaal te gek om in een eigen gebouwde camper op vakantie te gaan. Dat is natuurlijk ook zo, dat zal niemand tegen spreken .Echter om zover te komen zullen er veel afwegingen gemaakt moeten worden maar er zal ook erg veel tijd en geld gestoken moeten worden in de aankoop en de bouw van een bus naar camper.

 

Het begint altijd met het persoonlijk budget wat beschikbaar is voor het bouwen van een camper. Zonder geld, geen bouw. Zo eenvoudig is het. Maar als dat het enigste probleem zou zijn, zou het heel eenvoudig zijn. Er komt veel meer kijken bij het ombouwen van een bus naar een camper dan over het algemeen ingeschat wordt. Daarom hebben we om de keuze van het wel of niet ombouwen van een bus naar een camper onderstaand een diagram gemaakt wat kan helpen bij de juiste keuze. Echter vergeet nooit dat het ombouwen erg veel geld, tijd en energie kost !!!!

 

Indien u de gedachten hebt om zelf een camper te bouwen, maak een hele goede financiƫle begroting. Tijdens het maken van de begroting ga websites bekijken waar onderdelen verkocht worden. Schroom niet om ook posten op te nemen van dingen die niet direct op internet te vinden zijn. Hou rekening met wegenbelasting of kosten voor het schorsen van de bus en vergeet vooral niet de BPM welke betaald moet worden bij de keuring van bus naar camper. De BPM is afhankelijk van de leeftijd en waarde van de auto. De ervaring wijst uit dat de kosten vaak hoger uitvallen dan de begroting.

 

 

Overweging welke gebruikt kan worden voor het wel of niet zelf bouwen van een camper:

Heran Uden