Heran Camperbouw

Toegepaste materialen

Om de camper te bouwen zijn een aantal materialen van essentieel belang welke in de camper ingebouwd zijn. Onderstaand zijn enkele van de toegepaste materialen voor de camper afgebeeld.

Combinatie van fornuis en wasbak met hierop een mengkraan voor warm en koud water. De combinatie is af te sluiten met 2 afzonderlijke glasplaten.

Voor het warmwater en de verwarming is de Truma combi gebruikt welke middels een digitaal display wordt bediend. Hiermee kan ook gekozen worden voor alleen ventileren en deze kan middels een ingebouwde klok ook op tijd in- of uitschakelen.

In de camper is een toilet toegepast zonder eigen waterreservoir. Het water wat benodigd is voor het spoelen wordt vanuit de schoonwatertank gepompt. Dit geeft als voordeel dat er gebruik gemaakt wordt van 1 reservoir en deze melding geeft op het centrale bedientableau bij een lage waterstand.

Voor het in- en uitstappen wordt gebruik gemaakt van een elektrisch bedienbare opstap welke vast onder de camper is gemonteerd. Bediening gebeurt vanuit de camper.

Met het centrale bedientableau worden de apparaten in de camper in- of uit geschakeld alszijnde een hoofdschakelaar. Tevens wordt op het bedienpaneel de waterpomp als hoofdschakelaar in- en uitgeschakeld en de buitenverlichting.

 

Het bedientableau geeft ook de hoeveelheid water van de schoonwatertank aan en geeft een signaal indien de vulwatertank vol raakt. Daarnaast is de conditie van de accuspanning van de autoaccu en de camperaccu uit te lezen.

De verlichting in de gehele camper is uitgevoerd als LED-verlichting, energie zuinig. Hierdoor is het energieverbruik 's-avonds minimaal en kan de accu langer mee. De LED-verlichting aan het plafond van de camper is voorzien van een touch bediening. Door het aanraken van de lamp kan deze in- of uitgeschakeld worden.

 

Voor het opladen van een telefoon of een tablet is voorzien in USB-oplaadpunten in de zithoek en bij de keuken.

Voor de koelkast is de keuze gemaakt om gebruik te maken van een absorptie koelkast welke geschikt is voor 12V, 230V of gas. Tevens is de koelkast voorzien van een klein vriesvak en verlichting in de koelkast. De koelruimte kan naar eigen wens ingedeeld worden door de flexibele deurbakjes en in hoogte verstelbare roosters.

Aan beide zijdes van de camper zijn ramen ingebouwd welke open kunnen en voorzien zijn van verduistering en vliegenhor.

Aan de bovenzijde is voorzien in 3 dakluiken waarbij het grootste luik is voorzien van verduistering en een vliegenhor.

 

Het luik welk geplaatst is boven het bed, is voorzien van een vliegenhor. Hierbij is geen verduistering toegepast omdat dit dakluik niet lichtdoorlatend is.

Heran Uden