Heran Camperbouw

Verwarming

De verwarming van de camper gebeurt middels een kachel op gas. Er is gekozen voor een kachel op gas in overleg met Truma, deze gaven aan dat een kachel op diesel goed is echter doordat de kachel in een camper gedurende korte tijd brand, eerder vervuld. Daarom is het sterk aan te bevelen om de kachel op gas te gebruiken. Gekozen is voor een Truma, type E2400. Bij deze kachel wordt standaard een bedieningsunit bijgeleverd. De kachel is ingebouwd in de camper in de kast.

 

Bij het inbouwen van de kachel dient rekening gehouden te worden met de elektronica van de regeling van de kachel. Deze dient in de directe nabijheid van de kachel gemonteerd te worden omdat deze al elektrisch aangesloten is vanuit de fabriek aan de kachel. Voor de regelaar is een lange kabel geleverd, hierdoor kan de regelaar op redelijke afstand van de kachel aangebracht worden.

 

De kachel wordt naar buiten toe aangesloten met een dubbele slang. Dit is een dikke slang met hierin een dunne slang. Deze slangen zijn voor de toevoer van lucht naar de verbrandingskamer en afvoer van de verbrande lucht.

Slangen voor toevoerlucht en afvoer verbrandingslucht

Elektronica van de kachel

Warmelucht uitblaas

Restant bekabeling regelaar

Bediening kachel

Uitblaas warme lucht

Schone koude lucht inlaat

Schone warme lucht uilaat

Elektronica t.b.v. regeling

Dubbele slang t.b.v. verbrandingslucht

Een open gewerkte kachel. hierop is de werking te zien van deze kachel.

Heran Uden